Follow @thailandgekclub

vrijdag 22 januari 2016

Alledaags leven in Thailand (93) Kees Braat

Pensioenfondsen en de SVB, sturen elk jaar een formulier op, waarin een autoriteit moet bevestigen dat ik nog in leven ben. Dat komt omdat Thailand geen bevolkingsregister kent, zoals die in Nederland is. Niet alleen AOW'ers in Thailand krijgen zo'n formulier toegestuurd, maar de meeste AOW'ers in het buitenland.

De SVB heeft met de SSO in Thailand een overeenkomst dat de SSO zo'n "In Leven zijnde" formulier tekent en stempelt. Bij de meeste andere pensioenfondsen moet je naar de burgemeester, een ambtenaar, een notaris e.d.

Ik liet de afgelopen tien jaar de formulier van het ABP door een arts in vullen. Want een arts kan je dood verklaren, dus ook verklaren dat je nog springlevend bent.

In december het formulier bij het Ram ziekenhuis laten tekenen en laten afstempelen en dat formulier opgestuurd.

Gisteren kreeg ik een brief van het ABP dat men dat formulier afkeurt en dat ik binnen twee weken een nieuwe, door een bevoegde autoriteit, moet laten stempelen en ondertekenen.

Ik belde gisteren het ABP op om te vragen waarom zij een formulier ingevuld door een arts, jaren heeft goedgekeurd. Het antwoord was bot: "Nu niet meer". Ik moest dat formulier maar laten ondertekenen door de Ambassade. Toen ik opperde dat ik voor een handtekening en een stempel 800 km heen en 800km terug moet reizen, kwam het antwoord: "Dan had u maar niet in Thailand moeten gaan wonen".

Ik stuurde daarop een boze e-mail naar het ABP, waarop ik mij beklaagde over de houding van twee medewerkers van hun. Binnen een paar uur kreeg ik bericht van het ABP terug. Ik kan het formulier door een ambtenaar van de gemeente, dus van de "Amphur" laten ondertekenen.

Omdat er niemand in de Amphur van Hang Dong Engels spreekt, laat staan kan lezen, gaan de vriendin van Chan maandag of woensdag a.s. met me mee naar de Amphur van Hang Dong.

In de mail van het ABP aan mij, liet men mij ook weten dat ik het getekende formulier kan scannen en via een e-mail aan het ABP kan sturen. Ik moet echter wel de originele formulier opsturen. Tot voor kort mocht je niets per e-mail aan het ABP sturen.

Mijn andere pensioenfonds, het Grafische, heeft geen enkel probleem dat een arts dat formulier invult en het SVB heeft zijn zaken goed geregeld met het SSO. Waarom het ABP, een van de grootste pensioenfondsen van Nederland zijn zaken niet op orde heeft, is mij een raadsel.

printen

Aantal berichten: 1065
Registratiedatum: 28-07-13
Leeftijd: 71
Woonplaats: Hang Dong

http://bahndong.blogspot.nl/Alledaags leven in Thailand (93) - Pagina 2#7078
Een reactie posten